Overige services

Onze ‘core business’, wegtransport en warehousing, is waar velen ons van kennen. Echter kunnen wij ook voorzien in containeroplossingen en douaneformaliteiten. Ook laten we u graag kennis maken met onze oplossingen voor uw luchtvaartzendingen over de weg of uw overige tijdkritische en specialistische transporten.

Container oplossingen

Jacsped biedt niet alleen opties over de weg, ook short-sea & overseas oplossingen kunnen wij aanbieden. Wij bieden een grote diversiteit aan containers (20ft, 40ft, 45ft, Curtainsiders en open dak) en kunnen u deur-tot-deur oplossingen bieden inclusief de daarbij behorende handelingen (bijv. herverpakken, palletiseren en labelen), vervoer- en douaneformaliteiten.

Bovendien bieden wij naast oplossingen voor uw complete ladingen ook de optie voor break bulk, maar ook voor groupagezendingen!

Luchtvracht-transport over de weg

Tijdkritische zendingen is waar we goed in zijn, Jacsped is al jaren thuis in het luchtvracht- transport. Wij bedienen alle luchthavens in Scandinavië en daarnaast een groot aantal in de rest van Europa. Onze voertuigen in dit verkeer zijn uitgerust met een Track & Trace-systeem waardoor uw zending altijd te volgen is. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor andere tijdkritische en specialistische transporten.

Douane

Zakendoen buiten de Europese Unie brengt douaneformaliteiten met zich mee. Vaak een grijs gebied waar niet een ieder kennis van heeft. Jacsped heeft de kennis en de mogelijkheden om uw zendingen douanetechnisch in orde te maken. Het personeel van Jacsped heeft door jarenlange ervaring en opleiding de tools in huis, om u juist te adviseren voor al uw zendingen.

Wekelijks hebben wij te maken met douaneformaliteiten, van het opmaken van douanedocumenten tot het ‘zuiveren’ ervan. Mede door de korte communicatielijnen kunnen wij u veelal snel voorzien van de juiste informatie over uw zending en de douanestatus ervan.
Naast de mogelijkheid om uw zendingen op onze eigen locaties aan te melden, bezit Jacsped een eigen douaneloods in Noorwegen. Hier kunnen wij zendingen inklaren en ook tijdelijk onder douanestatus opslaan.

Machtiging voor het optreden als directe vertegenwoordiger

Sinds 1 januari 2016 is de Nederlandse Douane strenger gaan toezien op machtigingen van ‘Directe Vertegenwoordigers’. De directe vertegenwoordiger is de producent of de verkoper van de goederen, veelal u zelf. Deze machtiging stelt ons in staat douanedocumentatie voor u op te stellen. Deze machtiging geeft weer dat u zich daarvan bewust bent en geeft ons tevens de mogelijkheid om inklaringen voor u te verzorgen. Het kan dus voorkomen dat wij u verzoeken om deze in te vullen.

services